Mobirise web design software mac

AUTO DIJAGNOSTIKA

Pronaći kvar na modernim automobilima podrazumeva upotrebu specijalizovanih alata. Najčešći je svakako skener kojim se mogu iščitati greške i parametri koji se nalaze u memoriji ECM-ECU modula.

Dijagnostika automobila je kompleksan proces u kome je najvažnije prikupiti što više informacija kako bi se našao UZROK a ne POSLEDICA problema. Testiranje senzora, aktuatora, kao i visokonaponskih delova je najvažniji deo procesa koji Vam može uštedeti dosta novca koji biste mogli potrošiti na zamenu ispravnih delova. Ako ste imali sreće onda ste do sada verovatno samo čuli od nekog prijatelja da je menjao delove nasumično a problem je ostajao, ako ste imali takvo iskustvo onda znate koliko frustrirajuće može biti imati problem koji se ne može dijagnostikovati klasičnom upotrebom skenera.
Najveći izazov su automobili koji nemaju očigledne greške upisane u memoriji kao ni nelogičnosti u parametrima. Tu se mi razlikujemo od većine ostalih.
Da bi se ovakve situacije izbegle mi u procesu dijagnostike koristimo više specijalizovanih alata koji mogu izmeriti realno stanje smeše goriva, kvaliteta varnice, dužine ciklusa ubrizgavanja, pritiska turbo punjača kao i oscilacija potpritiska atmosferskih motora.
Dizel motori takodje nisu izbegli elektronsku kontrolu rada motora i sa velikim poboljšanjem koje je Common Rail sistem doneo, doneo je i neke nove probleme u radu dizel motora koji nisu rešivi prostim servisom dizni ili pumpe visokog pritiska.
Neuspele popravke koje često završe sa isključivanjem EGR ventila ili ukljanjanjem DPF filtera i gašenjem prijavljivanja grešaka su samo maskiranje i ne otklanjaju problem već njegovo rešenje odlažu i povećavaju cenu konačne popravke.
PODELITE OVU STRANICU!

Logo

ADRESA:
Žarka Vukovića Pucara 10a
Banovo Brdo, 11000 Beograd

KONTAKT:
Email: autogavra@gmail.com
Phone: +381 64/1234-932